Matematik Her Yerde e-twinning Projemiz

Matematik Her Yerde e-twinning Projemiz

Öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğunda erken yaşlarda başlayan ve devam eden matematik korkusunu yenmek, matematik dersini daha eğlenceli hale getirmek ve bu dersteki başarıyı arttırmak için Matematik Öğretiminde Çocuk Edebiyatını kullanacağız.



      Öğrencileri matematik bağlamı olan kitaplarla buluşturarak hem okuma alışkanlığını desteklemiş olacağız, hem de matematiğin korkulacak bir ders olmadığını, aksine eğlenceli yanlarının olduğunu, eğlenerek öğrenilebilecek bir ders olduğunu hissettireceğiz.


PROJE HAKKINDA


Projemiz şubat ayında başlayacak mayıs ayında sona erecektir. 8-11 yaş arası çocuklar projemizde matematiği hikaye okuyarak keşfedecekler. Öğrencilere matematiğin gerekliliği, güzelliği ve muhteşemliği hikayeler ile anlatılacaktır. Disiplinler arası olacak projemizde 3. ve 4. sınıf kazanımları paralel olarak takip edilecektir.


 


HEDEFLER


Özgüven, iletişim, eğlence, korkuyu yenme, pozitif enerji, liderlik, strateji geliştirme yeteneği, kazanmalarını hedefliyoruz. Matematikle ilgili olumsuz duyguları ortadan kaldırmak istiyoruz. Bilişim teknojileri kullanma becerilerini geliştirmek istiyoruz. Farklı kültürleri tanımalarını hedefliyoruz. Takım çalışması yaparak işbirliğini geliştirmeyi umuyoruz.


ÇALIŞMA SÜRECI


Tüm ortaklarımızla yapacak olduğumuz toplantıda süreci beraber planlayacağız.


 


BEKLENEN SONUÇLAR


1-eTwinningi tanıtmak.

2-web 2.0 araçlarının kullanımını artırmak.

3-Farklı kültürlerle tanışmak.

4-Öğrencilerin bu bilgi günlük hayatta ne işime yarayacak sorusuna cevap bulmalarını sağlamak.

5-Matematiği hikayelerle sevmelerini sağlamak.

6-Eğlenerek düşünmelerini sağlamak.

7-Bilişim teknolojilerini kullanmalarını artırmak.

8-öğrenmeyi eğlenceli hale getirmiş olmak.

06.05.2022 997