HABERİM YOKMUŞ GİBİ ÇEK e Twinninig Projemiz

HABERİM YOKMUŞ GİBİ ÇEK e Twinninig Projemiz

HABERİM YOKMUŞ GİBİ ÇEK e Twinninig Projemiz

Özdemir Gürocak İlkokulu Altındağ/Ankara 2-A Sınıfı


Kuruculuğunu Bandırma Yaman Egeli İlkokulu Sınıf Öğretmeni Arzu AHLATLI ve Fatih KocaMustafapaşa İlkokulu Sınıf Öğretmeni Özlem ŞIHLAROĞLU' nun yaptığı projede,

Sözün etkisini yitirdiği anlarda fotoğraf görür, anlatır ve öğretir. Gelişen dünyada öğrenme biçimleri klasik kalıpların dışına çıkmıştır. Projemizle fotoğrafın bir öğrenme biçimi oldugu ilkesi üzerinde durularak, öğrencilerimizin us gelişimine katkı sağlamayı, bakış açılarını değiştirmeyi amaçlarken, aynı zamanda da günlük rutinlerinin dışına çıkarak, yaşam aktivitelerinin değişmesini/artmasını hedeflemekteyiz. Projemizle bir nesneyi/dış dünyayı objektifin gözünden görecek olan ogrencilerimizin boylelikle hayata olan duyarlılıkları artacak, yakaladıkları anlardaki detayları fark edebilecek ve bunları gerçekleştirirken de iyi birer gözlemci olma yolunda ilerleyeceklerdir. Projemiz ayrıntılara odaklanmayı, çekilen bir karenin arkasında yatan hikayeyi merak ettirmeyi/görebilmeyi amaçlarken, fotoğraf sanatının kendine özgü dilini kullanarak, öğrencilerimizin dil becerilerinin gelişimine de katkı sağlamak amaçlanmıştır.

Projeye Ankara Özdemir Gürocak İlkokulu 2.A sınıfı olarak katılım sağladık. Bu projede ayrıntılara dikkat etmek, çevremizdeki varlıkların ardındaki hikayeyi görebilmek; geçmişi ve geleceği ile ilgili fikir yürütmek, iyi bir gözlemci olma yolunda doğru adımları atmak, yaratıcılığımızı kullanarak tasarımlar yapmak harika bir deneyim.

2.A sınıfı olarak web2 araçlarını keyifle kullanıp uyguluyoruz. Bu projede öğrenci ve velilerime rehberlik etmek, beraber eğlenmek ve öğrenmek çok keyifli.

 

12.03.2022 169